Ons verhaal

We vertellen je graag meer over het verhaal achter Zeilmakerij van Neerven

Waarom kies je voor ons?

Meer dan 100 jaar ervaring

Al het specialisme in huis

Persoonlijke benadering

$
1925

Zeilmakerij ontstond

 • De Zeilmakerij van Neerven is in 1925 ontstaan door Martin van Neerven, die enige jaren het bedrijf in Mill heeft doorgezet, waar hij met veel boeren handel deed.
  Hij was een ervaren man in het vak zakkenstopperij.
#
1938

..En toen

 • Martin van Neerven heeft zich nu al enkele jaren gevestigd in Vierlingsbeek met het bedrijf, en hield zich toen vooral bezig met het maken van traditionele molenzeilen, en alles wat op zijn pad kwam
  En heeft in een vloeiende periode de stok overhandigt aan zijn zoon
 • Nico van Neerven.
$
1958

De verhuizing..

 • Nico van Neerven is vervolgens verhuisd naar zijn tante aan de Waalkade in Nijmegen.
  Hij heeft daar nog veel meer geleerd op het gebied van het zeilmakers vak.
  Toen heeft hij de kans gegrepen om naar het industriële stadje Oss te verhuizen om daar aan de Driek van Erpstraat zijn passie door te zetten. Waar we tot heden nog steeds zitten.
#
1974

….Vuurwerk

 • Nico van Neerven is kleinschalig begonnen met vuurwerk om de taaie winters wat te vullen, omdat zijn vriend uit de binnenstad dat ook deed.
  Toen we voor het eerst goed los gingen, gingen ook letterlijk los. Er was niets meer, geen rotje was er over. We verkochten alles uit
  Familie van Neerven werkte ook samen met verschillende jeugdvrienden uit de buurt , vuurwerk had toch wat magisch en zij hielpen graag mee. Hele avonden werd er gewerkt om klanten tevreden te stellen en hen de mooiste dingen aan te kunnen bieden
$
1978
 • De doorslag..
 • Is er een doorslag gekomen voor de Molens in de omgeving, er werden veel molen restauraties gedaan, er kwam een grote opleving in Nederland en er werd massaal gerestaureerd en een van de restaurateurs was Nico van Neerven.
  Hij werd een begrip in Nederland en tot ver over de grenzen .
  Open molendagen zijn er zelfs gehouden in het bedrijf , zodat de molenaars wisten waar mee gewerkt werd en hoe.
  Nico van Neerven, en zijn drie werknemers die maakten alles op textiel materialen, canvas etc .
  Kon van Neerven het niet meer maken, vergeet het dan maar.
  Bootskappen, afdekzeilen, molenzeilen, tenten en zonweringen.
  Ook de zoon Maarten van Neerven, die net als de rest van jongs af aan al mee mocht werken in de zomers kreeg steeds vaker oor naar het zeilmakers leven, en niet geheel verwonderlijk nam hij dan ook na zijn opleiding het stokje over.
#
2000

..De grote klapper

 • Toen Nico van Neerven zag dat wij als kinderen allemaal heel bevlogen het vuurwerkcircuit indoken, is het steeds groter geworden.
  Er werden bunkers gebouwd , er kwam extra personeel .
  We gingen op volle toeren. Op het hoogtepunt, in 2000, lag opa doodziek in het ziekenhuis, en toen hebben we de grootste klapper ooit gemaakt.
  We waren de absolute top in Oss. Vuurwerk van Van Neerven was een groot begrip. Wat is er mooier dan op je absolute hoogtepunt te stoppen? Met het overlijden van Nico van Neerven werd ook een stukje vuurwerk gedoofd.gemaakt.
  We waren de absolute top in Oss. Vuurwerk van Van Neerven was een groot
 • .begrip

Het verhaal achter onze Zeilmakerij

Visie

Zeilmakerij van Neerven is een plek van oudsher waar vakmanschap, passie en aandacht bij één product komt kijken. Ook u als klant staat bij ons hoog in het vaandel en zullen er ook alles aan doen om uw wensen te vervullen.

 

Werkwijze

Op basis van uw product bespreken we samen uw wensen en de mogelijkheden, zoals te gebruiken materialen en kleuren. Vervolgens ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte. Wanneer u akkoord gaat met de offerte, gaan wij voor u aan de slag en krijgt u een belletje zodra het hier klaar ligt bij ons in de winkel.